Actua: Moedige Irakezen helpen vluchtelingenkinderen overleven in kampen

Begin 2020: Irak is niet uit de actualiteit weg te slaan. Burgers zijn het slachtoffer van het escalerend conflict; en toch zijn er sterke mensen, onder meer in Mosul, die in die moeilijke omstandigheden overleven, zo bericht de vrt op haar nieuwssite.

Het is niet anders voor de twee moedige Irakezen die in hun land het in 2019 gelanceerde Proma-project coördineren en die dankzij financiële steun uit België intussen al heel wat kinderen in de vluchtelingenkampen rond Soleimaniya hebben kunnen helpen met medische zorgen. Al is die taak voor hen soms ook zwaar om dragen, want naast de succesverhalen is er ook al eens een kind dat het niet overleeft omdat de noodzakelijke medische hulp te laat komt…

school material IDP camp Irak

school material IDP camp Irak

 

 

 

 

 

 

Goed om te weten: naast financiële steun voor medische zorgen, hebben we in het najaar 2019 ter plaatse ook al onderwijsondersteunende hulp kunnen bieden aan jonge kinderen, in de vorm van boekentasjes, schoolgerief en warmere kleren voor tijdens de huidige wintermaanden. Een deel van die hulp werd gereserveerd voor weeskinderen.

pants IDP camp Irak

school materiaal IDP camp Irak

 

 

 

 

 

 

 

Uw steun aan ‘Kinderen vluchtenlingenkampen Irak – 2019/68‘ is welkom!

Print Friendly, PDF & Email