NIEUW! Kinderplaneet, D.R. Congo

De jongeren in Lukandu, een buitenwijk van de Congolese havenstad Boma, dolen de hele dag op straat rond omdat er in hun wijk geen school is. Bij gebrek aan vorming en een zinvolle invulling van hun tijd vallen velen dus ten prooi aan delinquentie, prostitutie en criminaliteit. Hoog tijd om het tij te keren, niet?!

Daarom helpen we met het project Kinderplaneet de lokale bevolking met de inrichting van de toekomstige lagere school van Lukandu. Het  gebouw is een feit. Maar voor de aankoop van schoolbanken en lessenaars klopt Proma bij jou aan. Met 8.820 euro schaffen we 126 schoolbanken aanschaffen voor zes klaslokalen. Zodra de schoolbanken een plaatsje hebben gekregen, zullen maar liefst 252 kinderen uit Lukandu er les volgen.

Maar er is meer. De jonge, alleenstaande moeders van Lukandu kunnen dankzij Kinderplaneet op hun beurt een opleiding snit en naad volgen. Ze zijn tussen twaalf en zeventien jaar oud en velen onder hen leven samen met hun baby op straat. De opleiding is een belangrijke boost voor hun zelfvertrouwen, persoonlijke ontwikkeling en eigenwaarde. De opleiding is zo succesvol dat er alleen dit jaar al vijftien meisjes zich inschreven. Voor de aankoop van extra naaimachines, tafels en materiaal hebben we 5.000 euro nodig.

Geef jij de jongeren en alleenstaande moeders van Lukandu zicht op een leven weg van de straat? Vermeld 2015/46 Kinderplaneet in de mededeling van je overschrijving.

Het project Kinderplaneet in ProMagazine.

ProjectenProjecten AfrikaSteun aan scholenVorming jongeren

Print Friendly, PDF & Email