Boeren Alajuelameer, Panama

Boeren AlajuelameerIn het nationaal park Chagres rond het Alajuelameer leven verschillende inheemse gemeenschappen die hoofdzakelijk van de landbouw leven. De traditionele werkmethoden van de boeren hebben echter vaak een negatieve invloed op het bosbehoud en zijn onvoldoende om in hun levensonderhoud te voorzien.

Nu het natuurgebied steeds meer toeristen aantrekt, organiseren we vormingssessies over cultuurhistorisch en ecologisch toerisme voor de lokale gemeenschappen zodat ze toeristen kunnen ontvangen en rondleiden en een alternatief inkomen verwerven. We financieren onder andere seminaries over gemeenschapsorganisatie, conferenties over de rol van de vrouw in het toerisme en opleidingen over klantgerichtheid en de geschiedenis van de regio. De gemeenschap Quebrada Ancha is alvast klaar om de eerste toeristen te ontvangen. Je leest hun ervaringen in ProMagazine of bezoek hun Facebookpagina!

De boeren hebben zich verenigd in een vzw en met de hulp van Patrick Hanssens zijn ze de drijvende kracht achter de vormingssessies. Jo Hanssens, voorzitter van Pax Christi en broer van, ging een tijdje geleden op bezoek bij de boeren van het Alajuelameer. Zijn boeiende getuigenis lees je in ProMagazine. Panama is immers zoveel meer dan het Panamakanaal!

Vermeld 2011/02 Boeren Alajuela in de mededeling van je overschrijving.

ProjectenProjecten Latijns-AmerikaVorming volwassenen

Print Friendly, PDF & Email