Campo Largo, Argentinië

Campo LargoIn plaats van alleen thuis te blijven, op straat rond te hangen of met hun ouders op de katoenplantages te werken, kunnen de kinderen van Campo Largo terecht in twee opvangcentra. Campo Largo is een gemeente in de provincie Chaco in het noorden van Argentinië.

Het centrum Hogar de los Niños vangt baby’s en peuters op die in een precaire situatie leven, ondervoed zijn of thuis niet opgevangen worden. Een ploeg begeleidt de kinderen en de families de klok rond. Sommige kinderen gaan na verloop van tijd terug naar hun familie, anderen gaan naar een adoptiehuis.

Casa del sol verwelkomt elke week zo’n tachtig kinderen tussen vier en twaalf jaar na schooltijd. De kinderen krijgen er de structuur waarnaar ze vaak op zoek zijn, leren er een gezonde maaltijd bereiden en de belangrijkste hygiëneregels kennen. De kinderen maken er begeleid hun huiswerk en nemen deel aan vormingsactiviteiten.

In het ProMagazine van december 2012 vertelde de lokale verantwoordelijke Renée over de negatieve impact van enkele overheidsmaatregelen op het project. Met wat externe hulp kon ze toen het hoofd boven water houden. Maar ondertussen is het opnieuw heel erg moeilijk werken. Jouw steun is dan ook meer dan ooit broodnodig om de opvoeders en begeleiders, de nutsvoorzieningen en het educatief materiaal te betalen.

Vermeld 2011/11 Campo Largo in de mededeling van je overschrijving.

ProjectenProjecten Latijns-AmerikaVorming jongeren

 

Print Friendly, PDF & Email