Gemeenschapscentrum Jesús Maestro, Colombia

Centro CommunitarioIn het gemeenschapscentrum Jesús Maestro in Bogotá richt Proma zich samen met de kleine zusters van Nazareth op de vorming en integrale ontwikkeling van sociaal en economisch kwetsbare families. Speciale aandacht gaat uit naar de kinderen.

We organiseren kleuteronderwijs voor negentig kleutertjes en bieden vormingssessies voor moeders aan. Het centrum richt cursussen ter preventie tegen de gevaren van de straat in. Deze kinderen nemen deel aan culturele activiteiten rond dans, theater en muziek en werkwinkels rond levenswaarden, verantwoordelijkheid en kameraadschap. Jesús Maestro bereidt een dertigtal kinderen met een nivelleringsprogramma voor op de lagere school. Begeleiders werkten een alfabetiseringsprogramma uit. Zwangere meisjes en vrouwen die gezinshoofd zijn, volgen vormingssessies om beter te kunnen voorzien in de noodzakelijke behoeften van hun familie. Jaarlijks is er het kerstconcert. Dat vormt het hoogtepunt van een muzikale workshop voor getraumatiseerde kinderen. In de workshops Vergeving en Verzoening leren jongeren uit verplaatste Afro-Colombiaanse families met dans en theater zich te integreren in een andere cultuur zonder hun eigen culturele tradities te verloochenen.

Spreek je een mondje Spaans? Neem dan een kijkje op de blog die de zusters bijhouden. Of beter nog: bekijk het filmpje waarin de verantwoordelijken ter plaatse je laten kennis maken met de verschillende activiteiten van het centrum. Bekijk het filmpje en ontmoet de kinderen, hun families en hun begeleiders van Jesús Maestro.

Vermeld 2011/14 Centro Comunitario in de mededeling van je overschrijving.

ProjectenProjecten Latijns-AmerikaVorming jongerenVorming volwassenen

Print Friendly, PDF & Email