Vluchtelingenkamp Dbayeh, Libanon

Het Midden-Oosten beleeft een woelige tijd. Sinds 2011 sloegen honderdduizenden Syriërs op de vlucht voor het geweld in hun land. Velen zochten hun toevlucht in buurland Libanon, onder andere in het vluchtelingenkamp Dbayeh. In dat kamp ten noorden van de hoofdstad Beiroet leven sinds 1956 Palestijnse vluchtelingen.

Het is belangrijk dat de Palestijnse en Syrische kinderen in het kamp naar school gaan. Maar het leven in Libanon is duur, zeker voor mensen die hun hele hebben en houden achtergelaten hebben. Om één kind naar school te laten gaan, betalen ouders minstens 25 euro per maand. Het gemiddeld loon bedraagt ongeveer 220 euro. Daarom betaalt Proma het schoolgeld, de handboeken en de transportkosten van de kinderen. Dimitri en Rowad kregen dankzij jouw steun de kans om naar school te gaan. Je leest hun getuigenis in ProMagazine.

Door de toestroom van veel Syrische vluchtelingen is de situatie in het kamp nog verslechterd. Lees het interview met Magda Smet over de schrijnende situatie in Dbayeh in ProMagazine.

Vermeld 2011/03 Dbayeh in de mededeling van je overschrijving.

ProjectenProjecten AziëStudiebeurzen

Print Friendly, PDF & Email