Esperanza del mañana, Colombia

Cooperativa BelloSamen met de lokale begeleiders van het project Esperanza del mañana, Spaans voor “hoop van morgen”, nemen we de vorming van een vijftigtal jongeren in de grootstad Medellín op ons. De jongeren komen uit families elders in Colombia die in Medellín op zoek zijn naar een beter leven. Maar de realiteit is vaak ontnuchterend. Ze zoeken onderdak in rancho’s. Dat zijn armoedige woningen van hout of golfplaten zonder stromend water en elektriciteit. Ze hebben weinig uitzicht op werk en onderwijs en vallen makkelijk ten prooi aan criminele gewapende bendes, prostitutie en drugshandel.

Om dat te voorkomen nemen we hen met Esperanza del mañana onder onze vleugels. We betalen het schoolgeld, de transportkosten van en naar school, de handboeken, het schoolmateriaal en de uniformen. Maar er is meer. Opdat ze na de schooluren niet op straat rondzwerven, organiseren we workshops over een breed gamma aan thema’s. Er zijn bijvoorbeeld workshops Engels en wiskunde voor jongeren die het hiermee wat moeilijker hebben op school. In andere workshops richten we ons op normen en waarden, zingeving en persoonlijke ontwikkeling. In deze fotocompilatie laten de jongeren zien wat ze in 2014 in de verschillende workshops deden. Onlangs volgden jongeren nog een cursus over gezonde voeding. Het relaas lees je in ProMagazine. Je ziet, het aanbod is divers!

De jongeren van Esperanza del mañana hebben zicht op een waardig leven en groeien op tot zelfstandige en sterke jonge mensen. Didier Andrés Parias Ayala is hier het bewijs van. Lees zijn getuigenis in ProMagazine.

Vermeld 2011/19 Esperanza del mañana in de mededeling van je overschrijving.

ProjectenProjecten Latijns-AmerikaVorming jongeren

Print Friendly, PDF & Email