Kerk&Leven belicht Alajuela-project & lespakket voor basisscholen beschikbaar & brei-actie op 24 november

In het dossier ‘Coöperaties in het Zuiden, partners in ontwikkeling‘ belicht de redactie van Kerk&Leven het Alajuela-project, geleid door p. Patrick Hanssens (Panama), onder de titel ‘Boerencoöperatie heet ecotoerist welkom‘. Klik hier om het volledige Kerk&Leven-dossier te lezen.

Help vandaag nog de lokale bevolking rond het Alajuela-meer om een onvergetelijk onthaal te organiseren voor de twee delegaties van Belgische deelnemers aan de Wereldjongerendagen (Panama – januari 2019).

De twee delegaties, die van IJD en die van de Waals-Brusselse jeugdpastoraal, zullen in de parochies van padre Patricio te gast zijn.

Uw steun is van harte welkom op de Proma-rekening: BE71 0000 1733 1169 – referentie ‘2011/02 – Alajuela‘ (fiscaal attest voor giften vanaf € 40 op jaarbasis).

Neem ook een kijkje op de site van Kerk&Leven!

 

Verder hebben we nog een interessant aanbod voor basisscholen: er is een lespakket beschikbaar! Het lespakket  ‘Panama een boeiend land’ bevat (a) werkbladen inclusief kaart over Panama (b) werkbladen met info over het belang van het Alajuela-meer, de moeilijke levensomstandigheden en hoopvolle vooruitzichten van de dorpelingen ginds | Meer info: VeroniqueVinckier@dominieksavio.be

En voor wie zaterdag 24 november nog niets te doen heeft: De Plussers van de pastorale eenheid Emmaüs Kuurne organiseren die dag voor de derde keer op rij een brei-activiteit voor het goede doel (klik op de link voor gedetailleerde info). Jij komt toch ook?

  • De opbrengst van de brei-actie gaat naar de lokale bevolking aan het Alajuelameer in Panama. Een groep Vlaamse jongeren, waarvan negen uit het eigen decanaat, zijn in januari 2019 te gast bij Patrick Hanssens n.a.v. de Wereldjongerendagen in Panama.
  • De gebreide kinderdekentjes gaan naar kansarme moeders in Roemenië via vzw Huroki. Door in de materniteit aan jonge moeders een pakketje met o.a. kinderkleertjes en voeding te schenken, probeert vzw Huroki te vermijden dat pasgeboren baby’tjes als weesjes achtergelaten worden. Een kinderdekentje zou een mooi extraatje zijn.

Op 30 november in de Krant van West-Vlaanderen:

Print Friendly, PDF & Email