Kwaliteitsonderwijs scoort!

Je weet het of je weet het niet, maar vandaag is het de dag van de filantropie. Vandaag publiceren de Koning Boudewijnstichting en Itinera Institute dan ook de resultaten van hun onderzoek naar het geefgedrag van de Belgen.

En wat blijkt? Een groter aantal Belgen heeft vorig jaar meer gegeven aan goede doelen in vergelijking met 2012, terwijl de groep die minder gaf, daalde.
Een kleine meerderheid van de Belgen (54 procent) verkiest bovendien eerder een goed doel op lange termijn te steunen dan dringende steun te geven bij een noodsituatie (43 procent).

Maar er is meer. Een grote meerderheid van de Belgen geeft bij voorkeur aan doelgerichte filantropie en kiest dus liefst zelf het goede doel. Bovenaan de keuzelijst van goede doelen staat bij de ondervraagden ‘gezondheid en medisch onderzoek’. ‘Toegang tot kwaliteitsonderwijs voor iedereen’ staat op de vierde plaats. En daar zijn wij bij Proma ontzettend blij om! Het toont aan dat niet alleen wij het belang erkennen van kwaliteitsvol onderwijs voor iedereen, maar met ons, ook heel wat andere Belgen.

(Koning Boudewijnstichting)

Print Friendly, PDF & Email