Lukafu-project: proficiat!

20160610_105133In juni waren de kantoren van Proma meermaals een ontmoetingsplaats tussen de lokale verantwoordelijken van onze projecten in het Zuiden en enkele van hun belangrijkste donateurs.

Zo lichtte priester Jean Marie ons in over de belangrijkste evoluties in Lukafu. In 2012 werd de missiepost nog geteisterd door invallen van Mai-Mai rebellen. Sindsdien zorgde Jean Marie voor de heropbouw van alles wat bij die invallen en de daaropvolgende bezetting vernield werd. Hij slaagde ook erin om de relaties met de Mai-Mai bevolking te verbeteren door hen uit hun isolement te halen. De rust en de vrede in de streek zijn hersteld, een goede voedingsbodem om een degelijk onderwijsinfrastructuur uit de grond te stampen en zo aan de toekomst van de jongeren te werken.

Sinds schooljaar 2015-2016 zijn de scholen in Lukafu door de Congolese overheid trouwens erkend als een van de officiële nationale examencentra in RD Congo. Dit is toch wel een zeer opmerkelijke verwezenlijking van Jean Marie, rekening houdend met de toestand van de onderwijsinfrastructuur in 2012. Een dikke proficiat dus! We zijn blij dat we de samenwerking kunnen verderzetten en hopen die dankzij uw giften nog te intensifiëren.

Print Friendly, PDF & Email