Vormingsprogramma in Sapang, Filipijnen

Sapang Samen met de Broeders van Tiberiade en de lokale bevolking zet Proma een alomvattend vormingsprogramma op poten in Sapang, op het eiland Talim ten zuiden van de hoofdstad Manilla.

Een veertigtal jongeren krijgt studiebeurzen voor lager, middelbaar en hoger onderwijs. Ze krijgen huiswerkbegeleiding en hebben toegang tot de bibliotheek. Onder de afgestudeerden zijn er  verplegers, onderwijzers, vroedvrouwen, lassers en mecaniciens.

We geven ook rechtstreeks financiële steun aan scholen van lokale gemeenschappen.  Daarnaast richten we beroepsopleidingen voor jongeren in. Ze leren onder meer artisanale kwaliteitsproducten uit bamboe vervaardigen. Voor jong en oud organiseren we cursussen over basisgezondheidszorg en bouwen we de bestaande bibliotheek verder uit. Tot slot kunnen de inwoners van Sapang sinds kort een cursus over biologische landbouw volgen.

Het project is volledig in handen van Filipino’s die zelf als jongere geholpen werden. Ze zijn erg gemotiveerd en zijn zelf de architecten van hun ontwikkeling. De bevolking van Sapang vertelt ons enkele keren per jaar over wat er leeft in hun dorp. Het laatste nieuws over het project lees je hier!

Vermeld 2011/01 Sapang in de mededeling van je overschrijving.

ProjectenProjecten AziëStudiebeurzenSteun aan scholenVorming jongeren

Print Friendly, PDF & Email