Steun unieke methodeschool in India – nieuw

De Chirumalar-school in Zuid-India is de eerste die het kind centraal stelt in de onderwijsfilosofie, vergelijkbaar met die van de zogenaamde methodescholen in België. De constructieve pedagogiek sluit het best aan bij de onderwijsbehoeften van de kinderen van Dalit-ouders en van andere jongeren die in het traditionele onderwijssysteem uitvallen.

De naam ‘chirumalar’ betekent in de Tamiltaal ‘kleine bloem‘. De school stelt zich dan ook als eerste doel om de meisjes van de Dalit-ouders, de kastenlozen en dus armste bevolkingsgroep, te doen openbloeien en weerbaar te maken.

De school bestaat tien jaar, de eerste leerlingen bereiken nu dan ook de cruciale leeftijd van 15 à 16 jaar. De verleiding om de school te verlaten wordt groot, alhoewel de leerlingen net dan nog twee jaar zouden moeten verder studeren om echt kans te hebben om terecht te komen in de beter betaalde jobs, met écht goede perspectieven.

Vandaar dat Vincenzo, Mayumi en Mabel 60 studenten een beurs van € 80 per student willen kunnen aanbieden. Uw bijdrage is van harte welkom (constructive pedagogy – 2018/52)!

Meer info in ProMagazine nr. 7.25 – 2 (p.1 en 2).

Print Friendly, PDF & Email