Mummy Home doorbreekt vicieuze cirkel – nieuw project in Zuid-India

De toekomstperspectieven van kinderen in het Zuid-Oosten van India zijn niet rooskleurig, zeker niet voor die van arme ouders. De twee grootste bedreigingen voor hun gezondheid: ondervoeding en vervuild drinkwater. Het project in de regio Telengana helpt hen overleven maar ook streven naar een beter leven.

Fr. Anil helpt dalits en tribals, de armste bevolkings-groepen. Hij stelt alles in het werk om de positie van de vrouwen en de kinderen te verbeteren. In de crèche Mummy Home vangt hij kindjes op, zodat hun ouders – vaak alleenstaande jonge moeders – kunnen werken. In de crèche krijgen ze gezonde voeding en gefilterd water maar leren ze spelenderwijs ook al wat lezen en rekenen.

Dankzij onderwijs ontsnappen de meisjes uit de vicieuze cirkel van kindhuwelijken en kinderarbeid en kunnen ze zich ontplooien tot gracieuze prinsessen. En een schoolloopbaan start met kleuteronderwijs vanaf 3 jaar, zodat de kindjes op 6-jarige leeftijd voldoende kunnen lezen en rekenen om op de basisschool toegelaten te worden. Vandaar dat Fr. Anil extra klaslokalen wil bouwen voor de 3 tot 6-jarigen. ‘s Avonds zullen diezelfde lokalen gebruikt worden voor workshops voor de ongeschoolde vrouwen. Uw steun is van harte welkom!

project: Mummy Home (2018/56)

Meer info in ProMagazine nr. 7.27-1, pag. 1+2

Print Friendly