Centrum Gatenga, Rwanda

Centrum GatengaHet centrum Gatenga in Kicukiro, in de buurt van de hoofdstad Kigali, draagt haar steentje bij aan de wederopbouw van Rwanda na de genocide. Ze organiseert vormingssessies om de oorlogstrauma’s te verwerken en een beroep aan te leren. Jongeren, in het bijzonder meisjes, volgen er een kappersopleiding, een cursus snit en naad en decoratie of een opleiding om in de horeca aan de slag te gaan. Ze geeft ook cursussen rond ondernemerszin en klantenservice en lessen Frans, Engels en Swahili.

Het komende jaar verwelkomt het centrum zo’n negentig leerlingen tussen 15 en 37 jaar. Velen onder hen hebben de middelbare school niet afgemaakt, vinden geen werk of werden op jonge leeftijd moeder.

Veel leerlingen kunnen het inschrijvingsgeld niet betalen. Om wat extra geld in het laatje te brengen verhuurt het centrum in het weekend de polyvalente zaal voor ondermeer huwelijksfeesten. Het centrum wil graag ook ceremoniemateriaal verhuren om de kosten van de cursussen te dekken. Voor de aankoop van tafels, stoelen en tenten rekent Gatenga op jouw steun!

Het centrum Gatenga in ProMagazine.

Vermeld 2013/39 Centrum Gatenga in de mededeling van je overschrijving.

Projecten –  Projecten AfrikaVorming jongerenVorming volwassenen

Print Friendly, PDF & Email