Een mooi kerstcadeau? Stuur de slachtoffers van ebola naar school!

JbdodaneKerstmis, en daarmee ook het einde van 2014, nadert met rasse schreden. Heb je het afgelopen jaar nog geen gift gedaan? Haast je! Voor elke gift van 40 euro die je nog voor het einde van dit jaar doet, krijg je een fiscaal attest in 2015. Met jouw gift aan Proma stuur je de slachtoffers van ebola in Guéckédou in Guinee naar school. Een mooi kerstcadeau, niet?

In Guéckédou verloren immers 300 kinderen in één klap hun vader én moeder aan ebola. De kinderen willen niet bij de pakken blijven zitten. Ze willen de draad van hun leven weer opnemen. De school speelt hierin een cruciale rol. De school geeft hen de structuur waar ze naar op zoek zijn. Het contact met leeftijdsgenoten en leerkrachten helpt hen hun trauma te verwerken. Daarnaast leren ze er ook uitgebreid hoe ze zich best beschermen tegen het virus.

Met slechts 40 euro neem je een kind onder je hoede. 25 euro gaat naar het schoolgeld en het schoolmateriaal, 15 euro naar evenwichtige maaltijden. Want studeren, dat gaat niet goed met een lege maag. Zorg je er mee voor dat deze kinderen bij het begin van het nieuwe jaar hun plaatsje op de schoolbanken weer kunnen innemen?

Print Friendly, PDF & Email