Horizon Rwanda

Horizon Rwanda In Busanze, een stad in het zuiden van Rwanda, organiseren we vorming op maat, voor alle leeftijden, voor jong en oud.  Niemand in Busanze valt uit de boot.

Kinderen uit arme families en wezen kunnen dankzij Proma naar de kleuter- en lagere school. We betalen hun schoolgeld en schoolmateriaal zoals pennen, schriften en een boekentas. Maar ook schoenen en een uniform mogen niet ontbreken. Voor de wat oudere jongens en meisjes organiseren we beroepsopleidingen. Ze kunnen leren metsen en timmeren of kunnen een opleiding snit en naad of een kappersopleiding volgen. Wij voorzien in een vergoeding voor de docenten en het materiaal. Tacien Mukenga bijvoorbeeld is ondertussen professioneel metser en timmerman. Trots vertelt hij je er alles over in ProMagazine.

Voor volwassenen die als kind niet de kans hebben gekregen om naar school te gaan, richten we alfabetiseringslessen in. Wij zorgen voor het didactisch materiaal en voor een vergoeding voor de docent.

De groep Les Amis du Tiers Monde Durbuy draagt dit project een warm hart toe en bracht reeds zeven keer een bezoek, de laatste keer in de zomer van 2013. Hun reisverslag lees je in ProMagazine.

Vermeld 2011/12 Horizon Rwanda in de mededeling van je overschrijving.

ProjectenProjecten AfrikaVorming jongerenVorming volwassenen

Print Friendly, PDF & Email