ORPER, D.R. Congo

ORPERDuizenden kinderen dwalen dag in dag uit rond in de straten van de miljoenenstad Kinshasa. Ze leven in mensonwaardige omstandigheden, zijn vaak ondervoed en zijn meer dan eens betrokken bij straatgeweld. Sommigen komen terecht in de prostitutie, anderen komen in aanraking met alcohol en drugs. Maar deze kinderen worden gelukkig niet helemaal aan hun lot overgelaten: ORPER, Œuvre de Reclassement et de Protection des Enfants de la Rue, vangt hen op.

De begeleiders van ORPER geven de kinderen een dak boven hun hoofd, voedzame maaltijden en structuur. Dankzij jouw steun kunnen ze bovendien naar school en krijgen ze in de centra van ORPER de begeleiding waar ze zo naar hunkeren.

De jongeren kunnen terecht in twee onthaalcentra en vijf opvangcentra. Een mobiel centrum schuimt de straten van de hoofdstad af. Dankzij de bemiddeling van ORPER worden de meeste kinderen nadien opgevangen in hun familie of een pleeggezin. Jaarlijks helpen we zo’n drieduizend kinderen.

In februari 2014 trok een groep sympathisanten uit Diepenbeek voor drie maanden naar Kinshasa om het personeel van ORPER een handje toe te steken. Een ingekort reisverslag lees je in ProMagazine.

Vermeld 2011/26 ORPER in de mededeling van je overschrijving.

ProjectenProjecten AfrikaStudiebeurzenVorming jongeren

Print Friendly, PDF & Email