Een slecht rapport

ProMagazine 3.9 NLDankzij jou was 2013 een solidair jaar. We zamelden 489.043,89 euro in voor onze onderwijsprojecten wereldwijd. Steeds meer jongens en meisjes vinden zo de weg naar de schoolbanken.

En dat is nodig. In de millenniumdoelstellingen legden wereldleiders immers vast dat iedereen in 2015 toegang moeten hebben tot basisonderwijs. Oorlogen en conflicten, maar ook discriminatie op basis van religie of etnische afkomst, steken stokken in de wielen. Een gebrek aan financiële middelen maakt de situatie er niet beter op. Gelukkig steek jij daar een handje toe. Maar we weten allemaal dat kwantiteit niet alles is. We moeten ook streven naar kwaliteit: niet gewoon onderwijs voor iedereen, maar goed onderwijs voor iedereen. Hans De Greve, beleidsmedewerker bij Plan België, vertelde erover tijdens onze ontmoetingsdag. We vatten de kernpunten samen in dit ProMagazine.

Verder brengen we je ook positief nieuws uit het gemeenschapscentrum Jesús Maestro in Colombia en de jongeren van het project Horizon Rwanda gaan volop aan de slag als kapper, timmerman of metser. De boeren van het Alajuelameer in Panama tenslotte worden klaargestoomd om jou met open armen te ontvangen.

Lees ProMagazine nu online!

Print Friendly, PDF & Email